سه‌شنبه, 20 آذر 1397
رو عنوان : شهردار قدس:
عنوان : احیای بافتهای فرسوده شهری مستلزم مشاركت شهروندان است
 ۱۳۹۷/۰۹/۱۷
عنوان گروه خبري : شهرداری .
منبع خبر : مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر و شهرداری قدس

شهردار قدس:
احیای بافتهای فرسوده شهری مستلزم مشارکت شهروندان است

شهردار قدس ضمن تأکید بر لزوم احیا و بازآفرینی بافتهای فرسوده شهری، گفت: احیای بافتهای فرسوده شهری مستلزم مشارکت شهروندان است.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی و شهرداری قدس، مسعود مختاری با اشاره به ضرورت احیای بافت فرسوده شهری اظهار داشت: عدم رعایت ضوابط و اصول شهرنشینی، ساخت و سازهای بی رویه و غیر اصولی در شهر قدس از جمله عواملی است که موجب بروز مسائلی نظیر کمبود سرانه ها و امکانات رفاهی- خدماتی، عدم امکان نفوذپذیری در مواقع بحرانی و بروز حوادث غیر منتظره به منظور ارائه خدمات و... می شود که این عوامل ضرورت احیای بافت های فرسوده را در این شهر دو چندان می کند.

شهردار قدس افزود: سیاستهای باز آفرینی شهری در شهرها به شیوه های گوناگونی انجام می شود و هدف همه آنها به سامان رساندن رشد بی ضابطه شهرها در چارچوب ایجاد زیر ساخت های پایدار، بهبود و ارتقای سطح رفاه مردم، کاهش آسیبهای اجتماعی و تبدیل ساکنان در سکونتگاه های غیر رسمی به شهروند مسئولیت پذیر و دارای امکانات و... است.

وی تصریح کرد: از حدود 2700 هکتار مساحت قانونی شهر، حدود 280 هکتار آن را بافت فرسوده تشکیل می دهد که با حدود 160 هزار نفر جمعیت از تراکم بالای جمعیتی نیز برخوردار است.
مختاری ادامه داد: در همین راستا با توجه به ضرورت احیای بافتهای فرسوده، بسته های تشویقی ویژه ای در این خصوص تعریف و تصویب شده که می تواند انگیزه لازم برای اقدام به بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده در چارچوب استانداردهای شهری احداث بنا را در شهروندان ایجاد کند از جمله این بسته های می توان به معافیت عوارض شهرداری در برخی از بافتهای فرسوده شهر و اختصاص هزار و سیصد فقره تسهیلات بانکی اشاره کرد.

شهردار قدس با تأکید بر اینکه مجموعه مدیریت شهری با جلب مشارکت اجتماعی شهروندان با آگاهی بخشی عمومی درباره تسهیلات و امتیازات و ضرورت احیای این مناطق، مؤثر است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر  عزمی راسخ و همت عمومی برای بازآفرینی و احیای بافتها شهری و ساختمانها و ابنیه از سوی شهروندان نیاز است تا با احیای بافت های فرسوده زمینه بهبود شرایط اجتماعی و فرهنگی، افزایش کمیت و کیفیت ارئه خدمات عمومی و ارتقای کیفیت محیط زیست شهری و... فراهم شود.