دوشنبه, 30 مهر 1397
رو عنوان : رئیس شورای اسلامی شهر قدس عنوان کرد :
عنوان : احیای بافت‌های فرسوده؛ كلید ارتقای سرانه‌های عمومی/ كمبود زمین اصلی‌ترین مانع شتاب گرفتن توسعه شهر قدس است
 ۱۳۹۷/۰۷/۱۲
عنوان گروه خبري : شهرداری .
منبع خبر : مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی و شهرداری قدس

رئیس شورای اسلامی شهر قدس عنوان کرد:

احیای بافت‌های فرسوده؛ کلید ارتقای سرانه‌های عمومی/ کمبود زمین اصلی‌ترین مانع شتاب گرفتن توسعه شهر قدس است

رئیس شورای اسلامی شهر قدس با بیان اینکه کمبود زمین در شهر قدس اصلی‌ترین مانع در توسعه شهری است، بازآفرینی و احیای بافت‌های فرسوده را برای ارتقای سرانه‌های عمومی ضروری دانست.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شورای اسلامی و شهرداری قدس، نقی علیوند در بیان نقش و رویکرد شورای اسلامی شهر قدس در تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی افتتاح شده در سال جاری، گفت: از ابتدای شروع به کار شورای دوره پنجم، رویکرد شورا معطوف به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام شهر بوده و در همین راستا با عزم جدی در این زمینه اقدام کرده است.

وی تصریح کرد: وجود پروژه‌های نیمه‌تمام به معنی کوتاهی و کم‌کاری مدیریت شهری دوره قبل نبوده، بلکه طبیعتا اتمام و به سرانجام رسیدن اقدامات و پروژه‌ها نیازمند زمان بوده است، از این رو در دوره قبل امکان تکمیل و بهره‌برداری از برخی پروژه‌ها فراهم نشد.

رئیس شورای اسلامی شهر قدس در ادامه خاطرنشان کرد: با انتخاب مهندس مختاری به عنوان شهردار، اولویت برنامه‌های مجموعه مدیریت شهری بر اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام و تقویت زیرساخت‌های عمرانی معطوف شد تا با اتمام و بهره‌برداری از این طرح‌های نیمه‌تمام در سطح شهر و افزایش سرانه‌های عمومی (در حوزه‌های ورزشی، فرهنگی، فضای سبز و...) پاسخگوی مطالبات اصلی مردم قدس باشیم؛ بنابراین به تکمیل این پروژه‌ها همت گماشتیم.

علیوند با اشاره به برخی پروژه‌های نیمه‌تمام که در یک سال گذشته اتمام یافته و به بهره‌برداری رسیده است، ادامه داد: در این راستا برخی از اماکن متعلق به شهرداری که بلااستفاده و بدون کاربری مانده بود با مرمت و بهسازی مورد استفاده قرار گرفت که می‌توان به سالن ورزشی در خیابان بهشت و شهرک فرزان و فرهنگسرای اندیشه اشاره کرد. البته در کنار طرح‌های نیمه‌تمام، پروژه‌های متعدد دیگری نیز در دوره جدید مدیریت شهری کلید خورد و به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: برای رسیدن به سرانه‌های قابل قبول در زمینه‌های عمرانی، خدماتی، ورزشی، فضای سبز و... تلاش خوبی توسط شورای اسلامی و شهرداری صورت گرفت که باید گفت رسیدن به این مهم جز با یکدلی، همراهی، همکاری و مساعدت مجموعه مدیریت شهری امکان پذیر نبود و با یاری خداوند، اکنون شاهد تحقق و تأمین منافع مردم و شهر در سایه این اتحاد و همبستگی هستیم.

رئیس شورای اسلامی شهر قدس با اشاره به افتتاح 27 پروژه‌ شاخص عمرانی در سال جاری گفت: از این 27 پروژه، 23 پروژه در هفته دولت و 4 مورد (بازسازی فاز یک بوستان بزرگ ولیعصر(عج)، ایستگاه آتش‌نشانی و پایگاه امداد و نجات بلوار شهدای اصناف، فرهنگسرای اندیشه و سالن ورزشی چندمنظوره شهید حیدری) همزمان با روز آتش‌نشانی به بهره‌برداری رسید که به نوبه خود گام مؤثری در جهت ارتقای سرانه‌های ورزشی، فضای سبز، فرهنگی، خدماتی و... محسوب می‌شود؛ اگرچه با توجه به تراکم بالای جمعیتی شهر قدس این اقدامات نیاز به گسترش و توسعه دارد اما این ارتقای سرانه‌های عمومی در جای خود، قابل توجه و اعتناست.

علیوند با بیان اینکه مهم‌ترین مانع در توسعه شهری و تامین سرانه‌های عمومی در شهر قدس کمبود زمین در این شهر است، به وجود بافت فرسوده گسترده در شهر قدس اشاره و اذعان کرد: شاید بتوان شهر قدس را به لحاظ محدودیت زمین از شهرستان‌های فقیر استان تهران دانست که راه حل موجود و قابل ارائه در این رابطه، احیا و بازآفرینی بافت‌های فرسوده برای تامین اراضی موردنیاز و مقابله با این محدودیت است؛ زیرا با توجه به وجود 270 هکتار بافت فرسوده مسکونی در سطح این شهرستان، با تجمیع بافت‌های ریزدانه و بازسازی و بازآفرینی این نوع مناطق، علاوه بر تأمین سرانه‌های عمومی و خدماتی در این محدوده، می‌توانیم از خسارات جانی و مالی احتمالی به سبب وقوع بلایای طبیعی جلوگیری کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر قدس با اشاره به تسهیلات مدیریت شهری به شهروندان در جهت احیای بافت فرسوده، گفت: در این رابطه 1300 فقره تسهیلات بانکی برای نوسازی بافت‌های فرسوده در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، شهرداری قدس با هدف تشویق شهروندان به نوسازی منازل خود، عوارض شهرداری را در بافت‌های فرسوده به صفر رسانده است که امیدواریم شهروندان از این امتیازات استفاده کنند تا شاهد بافت فرسوده شهر قدس باشیم.