دوشنبه, 30 مهر 1397
رو عنوان : شهردار قدس عنوان کرد:
عنوان : افزایش 1/5متر مربعی سرانه فضای سبز در شهر قدس/ لزوم توجه به كاشت گیاهان مقاوم با شرایط كم آبی
 ۱۳۹۷/۰۷/۱۳
عنوان گروه خبري : شهرداری .
منبع خبر : مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی و شهرداری قدس

شهردار قدس عنوان کرد:

افزایش 1/5متر مربعی سرانه فضای سبز در شهر قدس/ لزوم توجه به کاشت گیاهان مقاوم با شرایط کم آبی

شهردار قدس با اشاره به افزایش بیش از 1/5 متر مربع سرانه فضای سبز شهر قدس، از لزوم توجه به کاشت گیاهان مقاوم با شرایط کم آبی در بوستان ها و فضای سبز سطح شهر خبر داد.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی و شهرداری قدس، مسعود مختاری با اشاره به جایگاه فضای سبز در محیط شهری گفت: فضای سبز به عنوان بخشی از کاربری های عمومی همواره یکی از ضروریات جامعه شهری و زندگی شهروندی محسوب می شود. اهمیت فضای سبز در محیط های شهری بدین حد است که به عنوان یکی از شاخصه های توسعه یافتگی جوامع مطرح و نبود آن به معنی عدم وجود نشاط و سرزندگی در شهرها تلقی می شود و از این رو دارای کارکردهای مختلفی از جمله کارکرد زیست محیطی، کارکرد زیباشناختی، کارکرد ترافیکی و... است.

وی با اشاره به اهداف طراحی و احداث بوستان های محلی افزود: احداث فضاهای سبز و پارک‌های محله ای از یک سو با تأثیر بر سلامت روان شهروندان بواسطه تلطیف و آرامش روحی و تامين اوقات فراغت شهروندان منجر به توسعه نشاط و پویایی اجتماعی شهروندان می شود و از سوی دیگر زیباسازی سیما و منظر شهری را به دنبال دارد.

مختاری با اشاره به بهره برداري از بوستان های متعدد طي سال جاري گفت: با توجه به این کارکردها، توسعه فضای سبز و بوستان هاي شهري و توزیع عادلانه سرانه فضای سبز در سطح شهر در اولويت برنامه هاي ما قرار گرفته و مجموعه شهرداري قدس در تلاش است در راستاي خواسته های شهروندان با توسعه فضای سبز در بوستان ها، میادین و بلوارها، سرانه فضاي سبز را در مناطق کم برخوردار افزايش دهد، به همین منظور، پروژه های گوناگونی را  در این زمینه به بهره برداری رسانده است که از جمله این بوستان ها می توان به بوستان محله ای کاووسیه با 2500 متر مربع (دارای امکانات سالن تیراندازی، محوطه بازی کودکان، آلاچیق، زمین چمن مصنوعی و...)، بوستان نواری با مساحت 1000 متر مربع، بوستان محله ای خیابان یادگار امام به مساحت 400 متر مربع، بوستان محله ای ابتدای بلوار نسترن، طراحی و احداث بوستان گل محمدی، پارک جنگلی کوشان طیور با مساحت 20 هکتار، جنگلکاری کمربندی چیتگر و... اشاره کرد که این اقدامات توانسته در مجموع 1/5 متر به سرانه فضای سبز شهر بیفزاید. البته شهرداری در كنار طرح‌هاي توسعه بوستان‌هاي شهري، به بهسازی و بازسازی فضاهای سبز شهر هم توجه  داشته که در این مورد می توان به بازسازی بوستان حضرت ولی عصر(عج)، بازسازی بوستان قالیچی و... اشاره کرد.

شهردار قدس در ادامه با اشاره به وضعیت کم آبی در سطح کشور گفت: با توجه به اینکه در وضعیت کم آبی، آبیاری فضاهای سبز با تانکر موجب افزایش مصرف آب و تشدید این وضعیت می شود، طرح آبیاری تحت فشار و قطره ای در برخی از بوستان های سطح شهر به اجرا درآمده است. البته استفاده از گونه های مقاوم به کم آبی و خشکی نیز می تواند در این شرایط بحرانی علاوه بر بهره مندی از منافع وجود فضای سبز در سطح شهر، اهدافی چون کاهش هزینه با جلوگیری از هدررفت آب و صرفه جویی در هزینه های نگهداشت فضای سبز و... را به دنبال داشته باشد.

وی در پایان بر لزوم توجه به حفظ و نگهداری این فضاها تاکید کرد و گفت: در این راستا، شهرداری بازدیدهای میدانی را در دستور کار قرار داده است و سعی داریم با تلاش مجدانه، کیفیت این فضاها را با واکاوی چمن، چمن زنی و هرس درختان و... برای استفاده بهینه شهروندان از فضاي سبز  سطح شهر حفظ کنیم ولی نباید از اهمیت مشارکت و همکاری شهروندان در حفظ و نگهداری این فضاها غافل بود.