سه‌شنبه, 20 آذر 1397
رو عنوان : شهردار قدس:
عنوان : در برنامه ریزی های شهری باید رویكرد "انسان محور" اعمال شود
 ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
عنوان گروه خبري : شهرداری .
منبع خبر : مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر و شهرداری قدس

شهردار قدس:
در برنامه ریزی های شهری باید رویکرد "انسان محور" اعمال شود

شهردار قدس، در سمینار مشترک شهرداران استان تهران با شهرداران استان یزد، ضمن تأکید بر لزوم احیای بافتهای تاریخی شهرها، گفت: در برنامه ریزی های شهری باید رویکرد "انسان محور" اعمال شود.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی و شهرداری قدس، مسعود مختاری در سمینار مشترک شهرداران استان تهران با شهرداران استان یزد با موضوع بافت تاریخی شهر جهانی یزد، ضمن تقدیر از مهمان نوازی مردم و شهرداران استان یزد اظهار داشت: با توجه به اهمیت بافتهای تاريخي شهرها به عنوان جزئي از سرمايه ملي و فرهنگي کشور در زيباشناختي، تداوم خاطرات جمعي و هويتی، در شهر یزد اقدامات مثبتی در جهت احیای بافت تاریخی این شهر صورت گرفته که این اقدامات زمینه حفظ میراث فرهنگی، تاریخی، مهندسی و معماری ایرانیان و شناساندن این میراث گرانقدر به جهان را فراهم نموده است.

شهردار قدس بر گرایش "انسان محور" در شهرسازی تأکید کرد و گفت: با توجه به اعلام بانک جهانی که تا سال ۲۰۲۰ بیش از شصت درصد از ساکنین دنیا در شهرها اقامت می کنند؛ برنامه ریزی و اقدامات مجموعه مدیریت شهری بر مبنای "انسان محوری" و "انسان گرایی" بیش از پیش ضرورت می یابد که برای رسیدن به این هدف باید حکمروایی خوب شهری جایگزین متدهای مدیریتی دیگر در شهرها شود.

وی در ادامه به روند رشد و تکامل سریع استان تهران اشاره کرد و افزود: روند شکل گیری و تکامل شهرهای استان تهران را می توان با دو مشخصه رشد سریع و بی برنامه آنها به ویژه از دهه پنجاه تاکنون ارزیابی کرد که با رشد سریع صنایع مختلف در اطراف پایتخت و به تبع آن نیاز به نیروی کار، مهاجرت بی رویه ایی به تهران و حواشی آن در حجم گسترده شکل گرفت که این مسئله موجب شد در حال حاضر شاهد مشکلات عدیده ای از جمله ترافیک، رشد حاشیه نشینی، آلودگی محیط زیست و مهمتر از همه بافت فرسوده این شهرها باشیم.

نماینده شهرداران استان تهران در این سمینار به چالشهای متعدد در مدیریت شهری اشاره و تصریح کرد: الگوی حکمروایی خوب شهری از شاخص‌هایی همچون عدالت و انصاف، کارآیی و اثربخشی، شفافیت و مشارکت برخوردار است، که امروزه با توجه به شاخص های مذکور استفاده از این الگو در مدیریت شهرها  ضرورت می یابد؛  البته برای رسیدن به حکمروایی خوب شهری چالشهای متعددی پیش روی مجموعه مدیریت شهری است که از جمله آنها می توان به عدم شکل گیری مدیریت واحد شهری و واگذاری امور به شهرداریها با نظارت شوراهای اسلامی اشاره کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر مدیریت شهرها امری بسیار پیچیده است و دستگاههای خدمات رسان - بدون برنامه تدوین شده که به تصویب شوراها برسد- اقدامات اجرایی خود را عملیاتی می کنند که این مسئله مشکلاتی نظیر از بین رفتن منابع مالی شهر، تداخل امور و برنامه ریزیها و در نهایت نارضایتی مردم و... را در پی دارد.

مسعود مختاری افزود: موضوع مهم دیگر در مسیر تحقق حکمروایی خوب شهری، عدم کارایی طرحهای توسعه شهری (طرحهای جامع وتفضیلی) در اداره امور شهرهاست نتیجه این برنامه ریزی ها که بیش از هفتاد سال از پیاده سازی آن در شهرهای ایران می گذرد- چیزی جز نابسامانی شهرها و تشدید معضلات آن نبوده است و برای آن که معضلات فعلی شهرها رفع شود نیاز به نگرش ملی و اصلاح قوانین تهیه طرحهای توسعه شهری در ایران است زیرا اجرایی شدن طرحهای تفضیلی نه تنها شهر ها رابه سامان نمی رساند بلکه تبعیض در محلات شهری، عدم توزیع متوازن امکانات شهری، شکل گیری مناطق حاشینه نشین و تشدید اختلافات طبقاتی و... را به همراه دارد که با انسان محور کردن برنامه ریزهای شهری بسیاری از این معضلان و دغدغه ها شهری برطرف می شود.