جمعه, 22 آذر 1398
اقدامات اصلاحی ترافیكی شهرقدس، حاصل مطالعات دقیق كارشناسی است

یادداشت/

اقدامات اصلاحی ترافیکی شهرقدس، حاصل مطالعات دقیق کارشناسی است

مهندس منصور حیدری- عضو شورای اسلامی شهرقدس:

امروزه، دوربرگردان‌ها به عنوان یكی از سازه‌های های اثرگذار در شبكه معابر شهری برای ایجاد دسترسی بین کاربری ها و معابر دو سوی یك مسیر شریانی و به عنوان عامل تسهیل عبور و مرور برای کاهش زمان سفرهای درون شهری، دسترسی محلی و یکی از معیارهای استاندارد سازی ترافیکی به شمار می‌روند.

اخیرا طرحی توسط معاونت امور زیربنایی و ترافیکی شهرداری قدس پس از انجام مطالعات کارشناسی و برگزاری جلسات متعدد با اعضای شورای ترافیک شهر و پس از تصویب شورای اسلامی شهرقدس، مبنی بر ساماندهی دوربرگردان‌های بلوار ۴۵ متری انقلاب با هدف کاهش حجم ترافیک انجام پذیرفت.

این اقدام در راستای طرح جامع ترافیک تدوین شده شهر که شامل ساماندهی چراغ‌های راهنمایی، نصب دوربین‌های ترافیکی، اصلاح دوربرگردان‌ها و موارد این چنینی است و برای ایجاد شهری منظم و کاهش بار ترافیکی در ساعات اوج ترافیک مصوب و اجرایی شده است.

طرح ساماندهی دوربرگردان‌های مذکور، به منظور پیشگیری از اختلال در روند عبور و مرور معمول به ایام نوروز 98 موکول گردید و با همکاری‌ تمام ادارات دست‌ اندرکار شهرداری قدس، اقدامات اولیه آن انجام پذیرفت.

در واقع هدف از اجرای این طرح، کاهش ایجاد گره‌های ترافیکی در مسیر بلوار ۴۵ متری انقلاب و پیشگیری از تداخل جهت‌های عبور خودرویی در یک نقطه، از طریق یکطرفه نمودن برخی از دوربرگردان‌ها و بستن برخی دیگر با هدف کاهش وقفه‌ها و تجمع خودروها انجام پذیرفته است.

بلوار ۴۵ متری انقلاب به عنوان یکی از اصلی‌ترین معابر شهرقدس کاربری‌های بسیاری را از جمله سازمان‌ها، نهادها و ارگان‌های شهری را در خود جای داده و مضاف بر آن برخی کاربری های پر مخاطب مانند دانشگاه، بانک‌ها و فروشگاه‌ها در حاشیه این خیابان قرار گرفته‌اند و  موجب شده تا تقاضای سفر در این بلوار بیش از ظرفیت آن باشد.

ساماندهی دوبرگردان‌های بلوار ۴۵ متری انقلاب، نخستین گام در ایجاد روند کاهشی بار ترافیک است که گام‌های بعدی، نصب‌ دوربین‌های هوشمند برای کنترل خودکار ترافیک، انتقال کاربری‌ها به نقاط دیگر شهر که امری زمان بر است بوده و نهایتا کاهش تقاضای سفر در این خیابان را منجر شود.

مسلما، زمان یکی از ارزشمندترین دارایی‌های شهروندان به شمار می‌آید و ترافیک بیش از حد در این بلوار علاوه بر اتلاف وقت، موجب بروز نابسامانی‌های شهری شده است که مطلوب هیچ کس نخواهد بود و اقدامات اصلاحی شهرداری قدس که محصول کار کارشناسی دقیق برای بهبود وضعیت ترافیک امری اجتناب ناپذیر است و اگر در برخی موارد بازخورد مورد انتظار را نداشته باشد، اجرا و اصلاح طرح‌هایی این چنینی به منظور پایان دادن به وضع موجود امری ضروری تلقی می‌شود.

از شهروندان فهیم شهرقدس تقاضا دارم تا ضمن شکیبایی، به تصمیمات خدمتگذاران خود در شورای اسلامی و شهرداری قدس اعتماد نمایند، چرا که شهرداری و شورای اسلامی شهر قدس هدفی جز تسهیل روند زندگی شهری و افزایش رفاه عمومی را دنبال نمی‌کنند و مسلما همراهی شهروندان بسیار انگیزه بخش و کمک کننده خواهد بود.

5.3.5.0
    V5.3.5.0