سه‌شنبه, 19 فروردين 1399
اجرای ۱۳۳۰ عملیات توسط سازمان آتش نشانی شهرداری قدس در سال جاری

گزارشی از عملکرد یکساله سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی
اجرای ۱۳۳۰ عملیات توسط سازمان آتش نشانی شهرداری قدس در سال جاری

سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قدس در سالی که گذشت شاهد بی سابقه ترین رخدادهای تاریخ موجودیت خود بود، چراکه در روزهای پایانی آبان ماه فرصت طلبان آشوبگر با بهانه قرار دادن افزایش نرخ بنزین، آتش کینه و نخوت خود را در جای جای شهر شعله ور کردند که نتیجه ای جز آتش سوزی و تخریب اموال و اماکن عمومی نداشت. در این میان، آتش نشانان از معدود نیروهای سازمانی بودند که در متن حوادث حضور داشتند و با در خطر قرار دادن جان خود، فداکارانه از جان و مال مردم دفاع کردند. نیروهای دلیر آتش نشانی شهرداری قدس که در حین عملیات اطفای حریق اماکن یادشده، خود نیز مورد حمله آشوبگران قرار گرفتند، در نهایت ازخودگذشتگی، علاوه بر خاموش کردن آتش، ماشین آلات و تجهیزات آتش نشانی را نیز از چنگال حمله کنندگان خارج کرده و از تحمیل خسارت های هنگفت مالی جلوگیری به عمل آوردند. براستی آتش نشانان بسان ققنوس هایی هستند که پنجه در پنجه آتش می افکنند تا واژه "امنیت" از متن زندگی مردم سرزمینشان حذف نشود.

در این گزارش به مرور مهم ترین اقدامات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی در سال جاری می پردازیم.

۱۳۳۰ عملیات امداد و نجات در یک سال
آتش نشانان شهرقدس در ۱۱ ماه نخست سال جاری به ۱۳۳۰ عملیات امداد و نجات اعزام شده اند که ۵۵ درصد از آنها مربوط به ماموریت اطفای حریق بوده است. بر اساس این آمار، سازمان آتش نشانی شهرداری قدس امسال به طور میانگین روزانه 3.64 عملیات امداد و نجات را با موفقیت به سرانجام رسانده است. بیشترین عملیات های انجام شده مربوط به اطفای حریق اراضی کشاورزی، واحدهای تجاری و مسکونی و وسایط نقلیه بوده است.

توسعه و نوسازی لجستیک و ماشین آلات سازمان
احداث ایستگاه های جدید آتش نشانی در ۲ سال گذشته و فرسوده شدن ناوگان و تجهیزات این سازمان، ضرورت توسعه و نوسازی لجستیک و ماشین آلات آن را دوچندان کرده بود. بنابراین مدیریت شهری قدس بر اساس نیازسنجی در این حوزه، اقدام به تامین ماشین آلات و تجهیزات جدید و مدرن و همچنین نوسازی ماشین آلات فرسوده نمود تا ظرفیت و توان سازمان آتش نشانی برای اجرای عملیات های امداد و نجات بویژه در زمان بروز بحران به طور چشمگیری افزایش یابد.

خرید یک دستگاه خودروی آمیکو جهت نصب بالابر و یک دستگاه خودروی وانت جهت تبدیل به خودروی امداد و نجات، همچنین نوسازی و تجهیز ۱۱ دستگاه خودروی فرسوده سازمان در همین راستا انجام گردیده است. گفتنی است، در سال جاری مقدمات خرید ۴ دستگاه خودرو، یک دستگاه تانکر ۳۰هزار لیتری و یک بالابر نیمه سنگین ۱۵ متری انجام شده است که در سال آینده به مرحله اقدام خواهد رسید.

توسعه ایستگاه های آتش نشانی
از آنجا که یکی از سیاست های کلان مدیریت شهری قدس در دوره پنجم، افزایش سرانه های عمومی تا سطح استانداردهاست، بنابراین احداث ایستگاه های جدید با هدف افزایش ضریب پوشش جمعیتی در دستور کار مدیران شهری قرار دارد. در ادامه این روند، در سال جاری ۵ ایستگاه اصلی و فرعی در نقاط مختلف شهرقدس شامل شهرک فرزان، شهید بهشتی، کاووسیه، بلوار مصلی و بلوار عمارت و ۲ ایستگاه روستایی در شهرک دانش و بخش هفت جوی در حال احداث است.

بازدید و صدور استعلام ایمنی اماکن
در دوره پنجم مدیریت شهری اتفاقات خوبی در زمینه پیشگیری از حوادث در شهر رخ داده است؛ به گونه ای که بر اساس مقررات ملی ساختمان در زمان ساخت هر نوع بنا باید سیستم‌های اعلام و اطفا در آنها لحاظ شود. در واقع اخذ پایان کار منوط به تجهیز آن بنا به سیستم اطفای حریق خواهد بود. در این فرآیند پاسخ به استعلامات ایمنی و بازدید از اماکن بر عهده سازمان آتش نشانی گذاشته شده است و بر همین اساس، در طول یک سال گذشته ۵۰۵ بازدید از اماکن، ۴۶۹ مورد صدور دستورالعمل ایمنی و ۱۷۳ مورد صدور پاسخ استعلامات انجام شده است.

برگزاری دوره‌های آموزش امداد و نجات
در حوزه آموزش‌های شهروندی و پرسنلی، دوره‌های تخصصی ویژه پرسنل آتش‌نشانی همچون کار در ارتفاع، پدافند غیرعامل، مدیریت بحران، اصول و مبانی حریق و نگهداری تجهیزات و ابزارآلات آتش‌نشانی در ۴۲۰ ساعت برگزار شده است.

ارتقای فرهنگ ایمنی و آموزش شهروندان نیز به دلیل نبود استانداردهای ایمنی در بیشتر ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری که در هنگام بروز حوادث به ویژه آتش‌سوزی، از ضریب خطرپذیری بالایی برخوردار هستند، می‌تواند نقشی مهم در حفظ جان شهروندان و به حداقل رسیدن خسارات داشته باشد‌. با همین هدف، در سال جاری ۴۲۱۳ نفر طی حدود ۱۰۰۰ ساعت در مدارس و کارگاه های صنعتی از دوره های آموزشی سازمان آتش نشانی شهرداری قدس بهره بردند.

5.3.5.0
    V5.3.5.0